BAHRİ ŞARLI'ya BÜYÜK ÖDÜL



Antalya'da gerçekleşen, Türkiye genelinde 1000 civarında Kooperatif Başkan ve Yöneticilerinin katıldığı, TESKOMB tarafından düzenlenen toplantıda Bursa Kooperatifi "Yılın Esnaf Kefalet Kooperatifi" ve ŞARLI'da "Yılın Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı", seçildi.

2012 yılının, "Uluslararası Kooperatifçilik Yılı" olması nedeniyle, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, TESKOMB'tan "Yılın Esnaf Kefalet Kooperatifini” ve "Yılın Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanını" Bakanlığa bildirmesini istemiştir.


Türkiye'de mevcut 900 Esnaf Kefalet Kooperatifinin, 1000 civarında Başkan ve Yöneticilerinin katıldığı toplantıda "Yılın Esnaf Kefalet Kooperatifi" ve "Yılın Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı" ödüllerini TESKOMB Genel Başkanı Sayın Abdülkadir AKGÜL verdi.


Genel Başkan Abdülkadir AKGÜL yaptığı konuşmada; ŞARLI ilklere imza attı.


"Bahri ŞARLI'nın; yıllardır büyük başarılara imza attığını, Bursa Esnaf Kefalet Kooperatifinde yine yıllardır istikrarlı bir şekilde Esnaf ve Sanatkarlara hizmet verdiğini, kullandırdığı krediye karşılık ödenmeyen rakamın çok az olduğunu, likit varlıklarıyla Bursa Esnaf Kefalet Kooperatifinin Türkiye'nin en güçlü Kooperatifi olduğunu, yine Türkiye'de ilk defa 10 yıl evvel TSE tarafından TS EN ISO 9001:2008 Kalite Hizmet Belgesini almaya hak kazandığını, TSE tarafından her yıl yapılan denetimlerde de başarılı çalışmaların tescil edildiğini, Kooperatifler Kanununun mimarı ve Merkez Birliği Kurucu Genel Başkanı Kasım ÖNADIM'ın Bursa Esnaf Kefalet Kooperatifinde görev yaptığını" ifade ederek, ödülleri toplantıya katılan yaklaşık 1000 Kooperatif Başkanı ve Yöneticilerinin coşkulu alkışları arasında ŞARLI'ya verdi.


ŞARLI: Bu ödülü Teşkilatımız ve Ortaklarımız adına alıyorum.


ŞARLI yaptığı konuşmada "60 yıllık Kooperatifimizin 40 yılında emeği olduğunu, başarının bir ekip işi olduğunu, bu yüzden Bursa Esnaf Kefalet Kooperatifinin kuruluşundan bu güne kadar hizmeti geçen yöneticilerinin, çalışan personelin, kredi alan ve ortaklık vecibelerini yerine getiren, Kooperatifçilik bilincinde olan Esnaf ve Sanatkârlara minnet ve şükran borcu olduğunu” ifade ederek "bu ödülleri onlar adına alıyorum" dedi.


ŞARLI; "Gururluyum, mutluyum. Bugüne kadar desteklerini esirgemeyen Teşkilatımız mensuplarına ve Ortaklarımıza teşekkür ederim. Bursa'ya hayırlı olsun." dedi.