7.BÖLGE BİRLİ GENEL KURULU YAPILDI.



7.Bölge Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği’nin Yapılan seçimlerinde temsilcilerin tümünün oyunu alan Bahri Şarlı, Bölge Birliği Başkanlığı'na 3 yıllığına yeniden seçilirken; Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:Bahri ŞARLI ,Murat Özkarayurt, Enver Erdoğan, Faruk DEMİR , Halit Gölcan, Ahmet Saldız, Fahrettin Bilgit, İrfan Derici, İsmail Günenç, Kaplan Sönmezyıldız, Vedat Bayram Aydın, seçildiler.



Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği'ne (TESKOMB) bağlı 7. Bölge Birliği'nin genel kurulu, Bursa'da gerçekleştirildi.



Bursa, Bilecik, Kütahya, Kocaeli ve Yalova'dan 45 esnaf ve kefaret kooperatif temsilcisinin yanı sıra, Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan, Banka'nın Genel Müdür Yardımcısı Levent Torusdağ, Esnaf Bankacılığı Daire Başkanı Ahmet Erdoğan, Bursa Bölge Koordinatörü Ahmet Dinçel ve Bursa'daki şube müdürleri de hazır bulundu. Üyelerin tamamının desteğini alarak 18 yıldır sürdüğü '7. Bölge Birliği Başkanlığı görevine yeniden seçilen Bahri Şarlı, burada yaptığı konuşmada, Halk Bankası Genel Müdürü Arslan'a ve ekibine teşekkür etti.

Limitlerin 150 bin liradan 200 bin liraya yükseltildiğini kaydeden Şarlı, piyasada faizler artarken esnaf kredi faizlerinde bir artış olmadığını ve yatırım krediyle birlikte esnafa 500 bin liraya kadar kredi kullandırabildiklerini dile getirdi. Şarlı, Halk Bankasıyla birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiklerine işaret ederek, bunun olumlu sonuçlarından tüm esnaf ve sanatkarın yararlandığını vurguladı.



Şarlı, ‘'TESKOMB ve Halk Bankası olarak ne kadar gayretli çalışsak da hükümetimizin 15 yıldır desteği olmasaydı bir şey yapamazdık'' dedi.



YÜZDE 98,15'İ TAHSİL EDİLDİ Şarlı, 85 kooperatifin bağlı olduğu Ankara Bölge Birliği'nden sonra 32 bölge içerisinde en çok krediyi (toplam kredinin yüzde 7,81'ini) 7. Bölge'nin kullandırdığını belirtti.



"2017 yılında bağlı kooperatiflerimize 251 milyon 156 bin 132 lira ek plasman sağlanarak yıl sonunda kullanılan rakam 1 milyar 766 milyon 921 bin 499 liraya yükseltildi. Bölgede kullanılan krediye göre ödenemeyen rakam yüzde 1,85 oldu. Piyasa şartlarına rağmen tahsilatların yüzde 98,15 olması fevkalade başarılı" diyen Şarlı, Bölge Birliği'ne bağlı kooperatiflere 20 yıldır 18 milyon lira civarında maddi destek sağladıklarının altını çizdi.



ESNAF OLMAZSA OLMAZ Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan, banka olarak her zaman esnafın yanında olduklarını vurguladı. Esnafı sadece ticari bir kişilik olarak değil yaşamın olmazsa olmazı olarak gördüklerinin altını çizen Arslan, esnaf ve sanatkarın istihdama büyük destek verdiğini, ekonomiye katkı sağladığını anlattı. Arslan, ‘'Bütçeye konulan kaynak karşılığı plasmanların en iyi şekilde tevziini yapacağız. Bugün itibarıyla 25 milyar lirayı bulduk. 15 yıl evvel bu rakam sadece 150 milyon liraydı'' şeklinde konuştu.